Topp 3 av världens största biltillverkare

Sedan starten har bilindustrin strävat efter att skapa viktiga förändringar till förmån för människor. Framstegen har genom historien varit otaliga och numera produceras över 90 miljoner bilar per år. Några av de största bilmärkena i världen presenteras här, Volkswagen, Toyota och Daimler.

1. Daimler (Tyskland)

Daimler anses vara världens största tillverkare lyxbilar med bland annat högstatusmärket Mercedes. Under de senaste åren har de gått in på den kinesiska marknaden i en av de mest attraktiva kategorierna, nämligen lyxmärken. Daimler har över hela världen nästan 300 000 anställda som arbetar i mer än 200 länder. För några år sedan sålde Daimler drygt 2,2 miljoner fordon.

Bilmärket är väl förknippat med exklusiv elegans. Inte minst är Daimlers bilar erkända för den teknik som används för deras bilinredning och komfort. En del av framgången beror på dess förmåga att skapa ekonomiska och kompakta bilmodeller. Dessutom har Mercedes-Benz visat vara en framtidsbil då de har fördubblat sina miljövänliga metoder.

2. Volkswagen Group (Tyskland)

År 2012 sålde Volkswagen mer än 9,2 miljoner fordon, motsvarade 12,8 procent av den globala personbilsmarknaden. Volkswagen äger över 100 industriella anläggningar i 27 länder och har över 670 000 anställda. Varje dag produceras nära 40 000 bilar som säljs över hela världen, i omkring 150 länder. Volkswagen-koncernen inkluderar också märkena Audi, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Ducati och Scania.

3. Toyota Motor (Japan)

Toyota Motor grundades som ett företag 1937. Den årliga försäljningen uppgår till över 10 miljoner fordon och med en produktionstakt på mellan 13 000 och 14 000 bilar per dag. Toyota anses vara ett av de mest gröna och hållbara biltillverkare med miljön har därför ökat sin försäljning tack vare alternativ som Prius, Camry och Corolla.