Hyundai och dess historia

Hyundai är Sydkoreas största biltillverkare och ett av de ledande bilmärkena i Europa. Bara i Sverige rullar 150 000 bilar och årligen säljs över fem miljoner bilar runt om i världen. Företaget byggde sin första bil vid namn Cortina redan 1967, då i samarbete med Ford, och har sedan dess kunnat stoltsera med ett flertal storsäljare som Atos, Coupe och Azera. Den första bilmodellen som byggdes av Hyundai, under egen licens var framhjulsdrivna Excel, som i vissa länder såldes under namnet Pony. Det var också den första modellen som exporterades till USA. Hyundais logga består utav ett kursivt H som symboliserar två individer – företaget och kunden och deras ledord är “nu och för alltid”. Trots hård konkurrens från andra ledande biltillverkare är Hyundai ett av de företag med flest nöjda kunder, vilket undersökningar som gjorts med kunder tre månader efter bilinköpet visar. På samma lista tronar prestigefyllda märken som Porsche och Lexus. Med andra ord är Hyundai ett företag som år efter år levererar kvalitet och prestanda.

Biltillverkare som fokuserar på bränsleeffektivitet och miljöpåverkan

Hyundai står på starka ben, tillsammans med sitt systerbolag Kia. 2017 var ett rekordår för de båda bilmärkena och totalt registrerades närmare en miljon fordon från de båda bilmärkena i Europa. Det placerar Hyundai och Kia på en sjunde plats på topplistan över de mest sålda bilarna på den europeiska marknaden. Bland köparna återfinns både barnfamiljer och singelhushåll som valt fordon med utmärkt väggrepp utrustade med den allra senaste tekniken. Företaget har ett stort miljöfokus och en långsiktig plan för att kunna förbättra bränsleeffektiviteten i sina bilar. Man har som mål att 2030 endast producera autonoma fordon, vilket är något som tilltalar dagens konsumenter som med största rätt ställer allt högre krav på biltillverkares inverkan på miljön. Kia, som ingår i Hyundai Kia Automotive Group, driver flera forskningsc

Bilar under transport

enter som redan nu ligger i framkant med utveckling av framtidens bilar, där fokus är alternativa och miljövänliga drivmedel samt nyttjandet av återvinningsbara material i bilens interiör och exteriör. En spännande upptakt till vad som skall komma att framställas med hjälp av innovativ teknik.

Fordon med eldrift

Att bestämma sig för vilken bilmodell som passar ens vardag bäst är inte det allra enklaste. På https://www.hyundai.se kan du se aktuella erbjudanden och lära dig om de olika bilmodellerna samt dess extra utrustning. Hos Hyundai finner du både privat- och tjänstebilar. Den nyckellösa bilmodellen IONIQ 2018 ger dig som förare möjlighet att välja vilken eldrift du önskar, vilket innebär ett val mellan el eller ladd- och elhybrid. En hybridbil drivs av en el- och en bensinmotor där elbatteriet laddas genom återvinning av rörelseenergi under bilfärden. Hos Hyundai har du även möjlighet att privatleasa din bil mot en fast månadskostnad. Service och fri vägassistans ingår i priset och efter tre år byter du, om så önskas, ut bilen till en nyare modell. Nuförtiden är var fjärde bil finansierad på detta sätt. Privatleasing är en allt populärare lösning och perfekt för dig som vill köra en ny bil men som inte vill belåna eller lägga en större kontantinsats.