Extrema bilar och motorfordon

Fordon som är extrema är kul. Det spelar nästan ingen roll i vilket avseende fordonet är extremt. Det finns supersnabba sportbilar, bepansrade bussar och bilar som är så lyxiga att de får alla andra

bilar att blekna vid jämförelse. Därför ska vi ägna det här inlägget åt att titta på fordon som är extrema på olika sätt.

Bilverkstad, småindustri, legotillverkning, vad du och din firma än sysslar med är det viktigt att se till att allting fungerar. Alla fel i verksamheten är en förlust. Att förvalta en anläggning för tryckluft kan vara både krävande och kostsamt. Det enklaste är att se till att det inte finns några läckor i systemet – en åtgärd som kan spara stora pengar på sikt. Vid en tryckluftsbesiktning säkerställs att din tryckluftsanläggning håller optimal standard.

Rhino Runner

Att åka bakom en Rhino Runner skulle vara som att åka bakom en låda, bokstavligt talat. Det är ingen vacker maskin detta. En buss som byggs av Labock Technologies med målet att vara den mest tåliga bussen alla kategorier. Tungt bepansrad, komplett med skottsäkert glas och skottsäkra däck. Bland berömdheterna som färdats i den finns bland andra USA:s före detta försvarsminister Donald Rumsfeld.

Ripsaw Extreme Vehicle 2

Även för den här listan får Ripsaw Extreme Vehicle 2 betraktas som extrem. Det är troligtvis världens snabbaste fordon som går på band. Vi har med andra ord att göra med en best som befinner sig halvvägs mellan en sportbil och en stridsvagn. De finns endast att få på specialbeställning där du som beställare får välja mellan en mängd olika lyxiga alternativ för fordonets inredning.

Rolls Royce Phantom VIII

Det finns lyxbilar och sen finns Rolls Royce Phantom VIII som klår allt annat. De tillverkas bara efter förfrågan och möjligheterna till personlig utformning är stora, men det säger sig självt med ett startpris på runt 450 000 dollar. Av bilarna på den här listan är det här tveklöst den med mest stil. Bland de möjliga tillvalen finns en glaspanel bakom vilken de rika beställarna kan placera högt

värderad konst.

Paramount Group – Marauder

Ännu en modell som inte serietillverkas, om du vill ha en Marauder får du höra av dig till tillverkaren och vara beredd på att punga upp med en rejäl slant. En plats på den här listan får modellen för att det är en av de största bilarna som tillverkats. Anledningen till att bilen är stor är för att den är bepansrad, komplett med skydd mot landminor – och ja, det är en civil bil. För startsumman på ca 425 000 dollar får du ett fyrhjulsdrivet monster på ca 220 hästkrafter. Om du är villig att pytsa in ytterligare pengar kan motorn lätt uppgraderas till en kapacitet på 300 hästkrafter.