Nya bilmodeller att längta efter år 2019

Bilar är något som de flesta brukar vara intresserade av, både barn och vuxna.

Som vanligt så är en rad nya bilmodeller på ingång nu under det nya året, nu när vi har hunnit bläddra fram till år 2019 i våra kalendrar. Här är några av bilarna att provköra under 2019, och kanske vill du till och med också köpa en av dem. Vi börjar med något franskt.

Citroën har en ny bil på gång som de kallar för Citroëns C5 Aircross. Det rör sig om en riktigt snyggt designad bil med en ren design. Komforten verkar också lovande. Tack vare dessa egenskaper tog sig Citroën C5 Aircross till final i tävlingen Car of the Year 2019. C5 Aircross är en SUV (Spots Utility Vehicle) men den är inte alls så dyr som vissa SUV:ar kan vara utan lär snarare hamna i mittenskiktet när det gäller prisklasser. Exakt hur dyr den blir lär vi få veta inom kort, men Citroëns bilar brukar kosta snäppet mindre än Peugeots bilar (Peugeot är som bekant även det ett franskt bilmärke, och Peugeot tillhör samma koncern som Citroën ). Det är goda nyheter eftersom det kan vara en indikation på var priset kan hamna.

Den som fundera på att köpa en Peugeot 3008 gör nog klokt i att vänta och hålla sig kylig samt hålla hårt i plånboken. Chansen finns att Citroëns C5 Aircross både ger mer bil för pengarna och erbjuder hästkrafter i en läckrare förpackning. Drivlinona är samma som i Peugeots 3008-modell men Citroëns C5 Aircross är inte endast tjusigare till designen, den har även lite mer praktiska invändiga detaljer som kan vara nog så trevliga.

Nu till något lite mindre franskt men desto mer kompakt och smidigt, nämligen en ny bil från tyska Volkswagen som heter. T-Cross. Förutom det coola namnet så är även själva bilen inte så dum. Namnet är nästan lika coolt som en snygg Hoodie med tryck kan vara. Om man även gärna köper snygga tröjor utöver nya bilar kan man med fördel ta en titt på utbudet på sidan och titta om man hittar en tröja i en färg som passar.

Även i fallet med T – Cross rör det sig om en SUV (Sports Utility Vehicle), men detta är något så ovanligt som en liten Suv. Även om det rör sig om en bil som är liten för att vara en SUV så är den fortfarande större och mer rymlig än mycket annat och behåller typiska SUV-egenskaper, om än i mindre förpackning. T – Cross är en slags vidareutveckling av Volkswagens tidigare modell T – Roc.

T – Cross går att köpa redan tidigt under 2019 och det rör sig om en billigare version av T – Roc. Den är även något mindre, men inte mycket. Endast 13 centimeter skiljer. En rimlig förväntning är även att T -Cross blir något billigare än den tidigare T -Rocmodellen. T-Cross är en bil som kan beskrivas som en Sports Utility Vehicle-version av Volkswagens Polo-bil. Det betyder bland annat att vissa motorer som använts i Polo-bilarna även finns i T – Crossbilmodellen.